Search:

TÄLLAISTA ON ARKI HIQ:N INTE­GRAA­TIO­TII­MEIS­SÄ

”Näin ainutlaatuista ilmapiiriä en ole kokenut missään”

Tällaista on arki HiQ:n inte­­graa­tio­­tii­­meis­­sä

Otaniemestä kuuluu villiä huhua: ohjelmistotalo HiQ:n integraatioyksikössä on kuulemma niin poikkeuksellisen hyvä henki, etteivät monet kerran remmiin liittyneet kokeneet ammattilaiset hevillä vaihda paikkaa. Selvitimme, minkä ansiota tämä on.

Tämä artikkeli on kirjoitettu Duunitorin haastattelujen pohjalta yhteistyössä HiQ:n kanssa. 

HiQ:n Espoon konttorilla vaikuttavat integraatioasiantuntijat ovat jakautuneet integraatioyksikön viiteen eri tiimiin, jotka kulkevat nimillä Hopea, Marakatit, Nimbus, Feenix ja Energia.

Nappasimme pisimpään pystyssä olleesta Energia-tiimistä haastateltavaksi integraatiokehittäjä Jura Laakkosen sekä palvelupäällikkö Veera Mansnerin valottamaan hyvän meiningin ja viihtyvyyden syitä.

Full stack -tiimit ovat rakentuneet asiakkuuksien ympärille

Integraatioyksikön tiimit ovat rakentuneet asiakkuuksien ja niiden myötä tulevien projektien ympärille. Energia-tiimi on nimensä mukaisesti erikoistunut energia-alan asiakkaisiin, mutta muuten tiimeillä on asiakkaina toimijoita laidasta laitaan.

Välillä projekteja tehdään yli tiimirajojen, mutta usein projektien vaatima osaaminen löytyy saman tiimin sisältä, sillä kukin tiimeistä työllistää full stack -hengessä sekä integraatioarkkitehtejä, integraatiokehittäjiä että palvelupäälliköitä.

Suurimman osan projektien asiakasviestinnästä hoitavat palvelupäälliköt, kuten Veera Mansner. Palvelupäälliköt toimivat työssään linkkinä kehittäjien ja asiakkaiden välillä.

”Olen asiakkaan ykköspiste, johon he ottavat ensimmäisenä yhteyttä. Otan asiakkaalta työt vastaan, tiketöin ne ja resursoin viikoittain meidän tekijöiden kanssa sen, kuka tekee mitä ja miten. Lisäksi seuraan sitä, mitä tehtäviä on tulossa tulevaisuudessa”, jo yli viisi vuotta talossa viihtynyt Veera avaa työnkuvaansa.

HiQ sparrailua tiimin kanssa

Projektit ovat hyvin vaihtelevia, minkä vuoksi tyypillistä projektia on haastateltavien mukaan vaikea nimetä. Energia-tiimin pääkehittäjä Jura Laakkonen antaa kuitenkin muutaman esimerkin:

”Moni projekti liittyy siihen, että asiakas vaihtaa jotakin sisäistä järjestelmää, kuten asiakkuudenhallintaa. Tällöin tarvitaan uusia integraatioita, jotta sama data saadaan sopimaan uuden järjestelmän vaatimuksiin.”

”Toinen hyvä esimerkki on se, kun asiakas haluaa julkaista jotakin sisäverkon järjestelmissä olevaa dataa kumppanien käyttöön, esimerkiksi mittausdataa. Tällöin toteutamme FRENDSiin APIn jota kutsua – integraatio hoitaa oikean datan oikeassa muodossa rajapinnan kautta kumppanille.”

Integraatioissa ollaan usein tekemisissä eri verkkoalueilla ja suunnitellaan, miten nämä eri alueet toimivat nätisti yhteen ilman tietoturvaongelmia sekä kuinka tieto saadaan liikkumaan paikasta toiseen aina oikeassa muodossa.

”Kehittäjien roolit projekteissa vaihtelevat. Isompiin kokonaisuuksiin valitaan aina yksi projektivastaava, joka hallitsee kokonaisuutta ja pitää projektin lankoja käsissään sekä kerää palvelupäällikön ohella työtehtäviä suoraan asiakkaalta”, Energia-tiimissä pääkehittäjänä työskentelevä Jura Laakkonen kertoo.

Kehittäjät käyvät työtehtävät läpi viikottaisessa tiimipalaverissa. Siitä lähdetään sitten pyörittämään viikkoa, ja kukin merkitsee Jira-työnohjausjärjestelmään, missä vaiheessa on menossa.

”Kukaan ei seiso selän takana kertomassa, mitä teen seuraavaksi”

Tiimeissä vallitsee hyvin matala hierarkia ja kulttuuri on hyvin itseohjautuva.

Veeran mukaan käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi palvelupäällikön työssä sitä, että kukaan ei seiso koko ajan selän takana sanomassa, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. Ja kun asiakas on tyytyväinen, kaikki ovat tyytyväisiä.

Kehittäjillä ja arkkitehdeillä työn tärkein mittari on konsulttibisnekselle tyypillisesti laskutettavan työn määrä. ”Tiimin vetäjiä ei sinänsä ole. Työt tulevat toki palvelupäälliköiltä, mutta omaa työtään saa ohjata itse”, Veera kertoo.

Tekijöiltä myös odotetaan tietynlaista uteliaisuutta ja kykyä johtaa omaa työtään. Jokainen saa myös kehittää niin omaa kuin yksikkönsäkin toimintaa vapaasti. Urakehitykseensä saa vaikuttaa itse eikä sitä määrätä ylhäältä: jos kokee palavaa tarvetta ottaa vastuuta tietystä osa-alueesta, niin uraansa saa luotsata siihen suuntaan.

Haastavat työtehtävät vaativat uteliaisuutta ja oppimiskykyä

Yksi tärkeimmistä hyvän viihtyvyyden syistä ovat haastateltavien mukaan ammatillisesti mielenkiintoiset työtehtävät.

”Integraatiopuolella rajapinnat ja teknologiat kehittyvät ja muuttuvat jatkuvasti, eli täällä saa koko ajan tutkia ja oppia uutta”, sanoo Jura.

Täällä näkee hyvin mielenkiintoisesta näkökulmasta tuon meidän oman integraatiojärjestelmän kehittymistä.

HiQ:n erikoisuutena on se, että työtä tehdään pitkälti talon oman FRENDS-integraatioalustan parissa. Sillä toteutetaan valtaosa asiakkaiden projekteista. FRENDSissä on nettikäyttöliittymä, jolla voi orkestoida erilaisia prosesseja ja suunnitella ja toteuttaa sen, miten tieto liikkuu paikasta toiseen.

”Oman tuotteen käytössä on paljon etuja: meillä on talon sisällä tuotekehitystiimi, joka on hyvin responsiivinen ja kuuntelee toiveita. Työkalun kehittäminen on tämän ansiosta nopeaa ja mahdollisiin ongelmiin saa heti apua”, Veera kommentoi.

”Täällä vallitsee ihan uskomaton ystävyyden henki”

hiq integraatioasiantuntija jura laakkonen

Jura on viihtynyt integraatiohommissa jo 11 vuotta – ensin Frendsillä ja yrityskaupan myötä HiQ:lla.

Haastateltavat ovat viihtyneet HiQ:lla vuosia, ja niin on moni heidän kollegoistaankin. Kiinnostavien työtehtävien ohella avain pitkään viihtymiseen löytyykin ympäröivästä porukasta.

”Työpaikkamme ilmapiiri on mielestäni ainutlaatuinen ja se on säilynyt samanlaisena koko urani ajan. Täällä vallitsee ihan uskomaton ystävyyden ja kaveruuden henki”, jo huimat 11 vuotta talossa vaikuttanut Jura avaa viihtymisensä syitä.

”Meillä on yksinkertaisesti kivaa, kiitos hyvän tiimihengen. Tunnemme toisemme tosi hyvin, ja juttu lentää Whatsappin puolella myös työajan ulkopuolella”, Veera kiteyttää.


Täällä voi sekä heittää läppää että kysyä ammatillista mielipidettä keneltä tahansa.

Vähäisen vaihtuvuuden ansiosta tiimit ovat pysyneet kasassa pitkään ja hioutuneet pelaamaan tiiviisti yhteen, mikä tuo mukanaan paljon etuja. ”Täällä voi luottaa ihmisiin sataprosenttisesti, kun heidät tuntee niin hyvin. Tietää miten kukin toimii, ja että he hoitavat hommansa sovitusti”, Veera kertoo.

Kasvavaan porukkaan haetaan nyt uusia tyyppejä

hiq integraatio tiimi
Veera uskoo vähäisen vaihtuvuuden johtuvan ennen kaikkea tiimin hyvästä hengestä: ”Meistä on tullut kavereita. Ihmiset panostaa omaa aikaa ja rahaakin siihen, että meillä on kivaa. Tapaamme toisiamme myös vapaa-ajalla.”

HiQ ja varsinkin sen integraatiopalveluiden puoli kasvaa vauhdilla. Aiemmin jo esiin nostettu hyvä henki on kuitenkin Juran mukaan säilynyt samanlaisena vauhdikkaasta kasvusta huolimatta. Hän pitää tässä onnistumisen avaintekijänä onnistuneita rekrytointeja.

Millainen henkilö integraatiopuolelle sitten sopii?

Yhtä ihannetyyppiä kukaan haastateltavista ei nimeä, vaan työ sopii heidän mukaansa monenlaiselle persoonalle. ”Huumorintajua on toki hyvä olla, täällä ei kannata ottaa itseään liian vakavasti”, Veera virnistää.

Hakijalla olisi hyvä olla teknistä taustaa, mutta kovan luokan koodari ei Juran mukaan tarvise olla, sillä FRENDS on niin sanottu Low code -alusta. 

”Integraatiopuolella hyötyä on enemmän kyvystä hahmottaa kokonaisuuksia”, Jura kertoo.

”Valmis integraatio-osaaja ei tarvitse olla, mutta tänne hakevan on ehdottomasti oltava valmis oppimaan ja kysymään apua tarvittaessa”, komppaa Veera.

Kiinnostaisiko sinua liittyä HiQ:n integraatioasiantuntijoiden rentoon joukkoon?

Hae tästä! 

Blogikirjoitus on julkaistu alkuperin Duunitorin blogisarjassa 12.12.2018.  

Duunitori, Aino-Kaarina Salonen


Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!