Search:

TYÖPÄIVÄ ON TOIMISTOKOIRAN VIIKON KOHOKOHTA

Työpäivä on toimistokoiran viikon kohokohta

Kokemukseni mukaan mikään ei ole yhtä tehokas keskustelunaloittaja kuin karvainen kaveri. Minne tahansa niiden kanssa menenkin, jostain ilmestyy ihminen juttelemaan: omasta lemmikistään, koiramuistoistaan tai lemmikinkaipuustaan…

Monet myös tahtovat rapsutella koiriani. Nämä kohtaamiset ovat lyhyitä, mutta niistä jää hyvä mieli kaikille osapuolille. Eläinrakkaus yhdistää ja keskusteluissa ollaan välittömästi samalla aaltopituudella.

Koirat ovat loistava jäänmurtaja ja yhdistävä tekijä myös työpaikalla. Toimistokoira tuo hyvää mieltä ja antaa syyn pieneen rentoutumishetkeen.

HiQ - toimistokoiran työpäivä

Kokenut toimistokoira, kultainennoutajani Onni, on HiQ:n toimistokoirien esikoira ja johtoryhmän jäsen.

Onnin päivä työpaikalla alkaa aina riehakkaalla sisääntulolla. Omistajan komennot saattavat ihan pieneksi hetkeksi unohtua, kun kaikkia läsnäolijoita pitää tervehtiä ja varmistaa ympäristön turvallisuus nuuhkimalla. Onni rauhoittuu kuitenkin nopeasti ja sitten päästään käsiksi varsinaisiin työtehtäviin: kuka tulee seuraavaksi rapsuttamaan?

 Onni on toimistolla kuin töissään. Työyhteisön jäsenenä Onnilla on oma sosiaalinen verkostonsa. Ystäviään hän käy moikkaamassa oma-aloitteisesti. Parhaat kaverit ovat ihmisiä, jotka innostuvat Onnin nähdessään, rapsuttavat antaumuksella ja jaksavat leikittää. Eikä namituskaan tunnu haittaavan, jos ystäväksi mielii.

Pitkin päivää Onni pyytää ohikulkijoita heittelemään tennispalloa tai tulee viereen rapsutettavaksi. Välillä Onni ottaa tirsat jaloissani ja päivän mittaan käymme parilla pienellä happihyppelyllä.

Kun kotiinlähdön aika koittaa, on Onni yleensä tauottanut ainakin useamman kymmenen ihmisen työpäivää. Toimistokoiran linkittämänä tutustuminen käynnistyy nopeasti uusienkin työntekijöidemme kanssa. Kotona koira on onnellisen raukea päivän tapahtumista ja nukahtaa nopeasti.

Millainen koira sopii toimistokoiraksi?

HiQ:lla on toimistokoiria laidasta laitaan: mäyräkoira Nemo, kultaisetnoutajat Onni, Tahto, Topi ja Tahvo, borderterrierit Nipsu ja Papu, jackrussellinterrieri Iiris, parsonterrierit Fanni ja Veeti, colliet Tinka ja Moona sekä espanjanvesikoirat Voima ja Vimma.

Toimistokoiraksi sopii lähes mikä rotu tahansa, kunhan perustottelevaisuus on hallussa ja koira on sosiaalistettu toimimaan hälinässä sekä ihmisten parissa. Koiran tulee siis olla luotettava.

HiQ:lla toimistokoiria on ollut samaan paikalla parhaimmillaan 6 ja työntekijöitä toimistolla pyörii päivästä riippuen kymmenistä noin sataan. Toimistokoiramme ovat tottuneet toimiston arkeen ja ympäristöön, jossa voi kuulua yllättäviä ääniä. Toimistoaikana hyörinä ei koskaan taukoa: jos se stressaa koiraa, ei toimistokoiran pestiä kannata harkita.

Neljästä koirastani tuon toimistolle korkeintaan kaksi kerrallaan. Haluan varmistaa, että ehdin huolehtia koiran/koirien hyvinvoinnista. Tyypillisesti koiralla on vain yksi toimistopäivä kerran viikossa. Vaikka toimistopäivä on mieluisa, tarvitaan riittävästi palautumisaikaa.

Joy

Ihan joka päivä toimistollamme ei koiria ole, mutta niistä kyllä puhutaan usein. Koira ja lemmikkeihin liittyvät kokemukset yhdistävät. Tunnelma kevenee heti, kun koirat vaikka vain tulevat puheeksi. Toimistokoirat ovat innostaneet monet työkaverit toteuttamaan koiraunelmansa ja näin saamme lisää toimistokoiria ilostuttamaan työpäiviämme.

Yhtenä HiQ:n arvona on ilo. Sitä nämä kaverit tuovat toimistoelämäänkin!

Tutustu HiQ:n espanjanvesikoira Voiman työpäivään HiQ:lla!

 

Katja Kuusela

katja.kuusela@hiq.fi
Customer Management Lead, Sales

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!