Search:

ARCTIC CHALLENGE

Arctic Challenge

Liikunta näyttelee merkittävää osaa HiQ:n arjessa ja se näkyy mm. Hikulin eli HiQ:n kultuuri- ja liikuntakerhon järjestäminä lajikokeiluina ja muina tapahtumina. Lisäksi muihin virallisempiin tapahtumiin liitetään tavalla tai toisella jokin liikuntasuoritus. Tietysti ketään ei pakoteta osallistumaan liikuntaan ja hikoilua tärkeämpää on yhdessä tekemisen meininki.
Omaksi suosikiksi tapahtumista on muodostunut Arctic Challenge Levi esteratakilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2015 ja jonka pääsponsorina HiQ on toiminut alusta lähtien. Varsinaisesta kilpailusta ei ole kyse, koska aikoja ei ilmoiteta. Oman aikansa saa halutessaan tietää kilpailun jälkeen, mutta sijoitus pysyy salaisuutena. Tapahtuma poikkeaa muutenkin täysin perinteisistä juoksu- tai esteratakilpailusta. Esimerkkinä mainitsisin kesän 2018 tapahtuman, jolloin reitin pituudeksi oli ilmoitettu noin 12 km, mutta todellisuudessa reitti olikin 6 km pidempi. Esteet eivät aina ole olleet perinteisiä kaupunkitapahtuman esteitä. Esteet ovat vaihdelleet vuosittain ja välillä kahlataan jäätävän kylmässä tunturipurossa, uidaan sahanpurulla ja mudalla täytetyssä kuorma-auton lavassa tai ryömitään lumisessa tunnelissa vain muutamia esimerkkejä mainitakseni. Pelkästään tapahtuman kesä- ja talviversiot eroavat toisistaan melkoisesti ja luovat oman erikoispiirteensä tapahtumaan. Viimeistään koko reitin mukana kannettava kilpanumeron virkaa toimittava pölli erottaa tapahtuman muista esteratakilpailuista. Pöllien koko ja paino vaihtelevat (5-15kg) välillä ja on täysin tuurista kiinni minkä kokoisen pöllin saat mukaan kilpailuun.
 
AC2018_Laura_Lukkari3
 
Ajoittain ennestään tapahtumaan osallistumattomat kollegat ovat olleet arkoja lähtemään tapahtumaan ja ovat kyselleet miten rankasta suorituksesta reitin ja tehtävien suorittamisessa on kyse. Tähän olen aina vastannut, että reitti on juurikin niin raskas, kun sen haluaa itsellensä tehdä. Reitin voi suorittaa veren maku suussa vetäen täysiä tai reitin voi suorittaa haluamaansa tahtiin pitäen taukoja ja reitin varrella saa muilta kilpailijoilta apua ja kannustusta. Tapahtuman teema on enemmänkin itsensä voittaminen ja muiden reitillä auttaminen ”not me but we hengellä” kuin mahdollisimman nopean ajan hakeminen. Ensimmäistä kertaa mukaan lähteneet kollegat eivät ole ikinä katuneet mukaan lähtemistä ja kaikkein hymy on ollut herkässä maalialueella. Viimeistään suorituksen jälkeen saunassa suorituksia ja esteitä on aina kerrattu erittäin iloisissa tunnelmissa.
 
Liikunnan lisäksi tapahtuman suola on juurikin uudet henkilöt ja heihin tutustuminen. Osa henkilöistä työskentelee eri asiakkaille tai jopa asiakkaan tiloissa, joten heidän kanssaan välttämättä ehdi työpaikalla juurikaan keskustelemaan. Viikonlopun aikana paremmin tutustuessa ymmärtää, miten huikeita, mahtavia ja ihania ihmisiä meillä on töissä. Ei voi olla sattumaa, että yhteen työpaikkaan mahtuu niin paljon huikeita tyyppejä; rekrytoinnissa on täytynyt tehdä jotain oikein ja löydetty ”ne hyvät tyypit". Seitsemän tähän mennessä järjestetyn Arctic Challengen aikana olen tutustunut kymmeniin ihmisiin ja voin käsi sydämellä sanoa, että töissä olisin valmis tekemään projektin kenen tahansa heidän kanssaan ja tietäisin, että projekti ei jäisi ainakaan osaamisesta tai asenteesta kiinni. Tiivistetysti sanoisin, että tapahtuman myötä tiimihenki ja luottamus ihmisiin on parantunut.
 
Kahdeksanteen Arctic Challengeen on enää vähän aikaa ja ilokseni tällä kertaa tapahtumaan on lähdössä iso määrä ensikertalaisia. Mahtava tilaisuus tutustua kollegoihin entistä paremmin ja tietysti tulemme taas vetämään kaikkien HiQ-tiimien kanssa ”täysiä”, tai ainakin kovalla HiQ-asenteella muita auttaen ja kannustaen. Tapahtuman äitinä toimiva Laura Peippo pitää viimeistään huolen ettemme löysäile ja vedämme kisaradan vähintäänkin samalla asenteella kuin jokainen päivä työpaikalla, kohta mennään!
Stefan Sirkiä

stefan.sirkia@hiq.fi
Stefan Sirkiä on palvelunhallinnan ammattilainen, joka leikkii vapaa-ajallaan maantiepyöräilijää.

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!