Search:

UUSI KOTI TEHTAANKADULLA

Great Apes ja HiQ saman katon alle

Great Apes & HiQ – uusi koti Tehtaankadulla

HiQ:n luovatoimisto, Great Apes, on yrityksen 10-vuotisen historian ajan toiminut Helsingin keskustassa, kuten kaikkien varteenotettavien luovien toimistojen kuuluukin. Lönkan toimistossa tulivat kuitenkin seinät vastaan ja tarvittiin uutta tilaa. Sattumien kautta Great Apesien korviin some-feediin kantautui tieto Mestaritalossa vapaana olevista tiloista. Korkea ja valoisa tila hurmasi valintaraadin ja muuttamaan päästiin lokakuussa.  

Koko korttelin täyttävä Mestaritalo sijaitsee Punavuoressa. Korttelia rajaavat Tehtaankatu, Perämiehenkatu, Pursimiehenkatu ja Telakkakatu. Rakennuskokonaisuus koostuu useista eri ikäisesti rakennuksista. joista vanhimmat osat ovat vuodelta 1898 ja nykyinen kokonaisuus valmistui 1943.

Suklaatehtaasta bittinikkarointiin

Uudella toimitilalla on jännittävä historia suklaatehtaana. Toiminta Tehtaankadulla alkoi vuonna 1895 Karl Fazerin omistukseensa hankkimissa puutaloissa. Vuonna 1897 Fazer omisti jo korttelin Telakkakadun puoleisen päädyn, vanhat puurakennukset voitiin purkaa ja tilalle rakentaa kivirakenteisen tehtaan ensimmäinen osa. 100 vuotta sitten, tarkalleen ottaen 3. lokakuuta 1918, Karl Fazerin omistama kiinteistöyhtiö ”Tehtaankatu 27” osti Tehtaankadun tontin. Rakennustyöt alkoivat pian sen jälkeen ja kuvamateriaalin perusteella uusi toimistomme sijaitsee alkuperäisissä tiloissa.

Rakennusta on vuosikymmenten varrella korotettu ja laajennettu useita kertoja.  Lopulta tilat jäivät liian pieniksi Fazerin laajentuneelle toiminnalle ja suklaatehdas ja lukuiset muut toiminnot siirtyivät Vantaan Fazerilaan.

HiQ_neuvottelu3A_Dejlig

Kiss-Kiss vai Da Capo?

Uusissa toimitiloissa on otettu huomioon talon historia. Neuvotteluhuoneet on nimetty Fazerin klassisten makeisten mukaan. Pienin neukkari sai nimen Kiss-Kiss -karamellin mukaan.  

DaCapo_pieni

Talon historiasta kertovat myös seinämaalaus ja upeat tulosteet vanhoista valokuvista.

Päivä Punavuoressa tuo vaihtelua työviikkoon

Great Apesin lisäksi uusissa tiloissa on majailevat myös HiQ:n Design & Innovation Studion eli DIS:in porukka, sekä kaikki ne hiqlaiset, joiden projektitiimi on valinnut sijaintipaikakseen Tehtaankadun.

Syy valita työpäivän paikaksi Tehtaankatu voi olla myös kätevämpi työmatka tai vaihtelun halu. Myös osa paatuneista espoolaisista hakee vaihtelua työviikkoon ja karauttaa auton sijasta metrolla ja ratikalla toimistolle kerran viikossa. Kiitosta Tehtaankadulla saavat myös verrattomat lounasmahdollisuudet.   

Kuvat: Tiina Hautala, Sisustussuunnittelutoimisto Dejlig

 

Leila Heijola

leila.heijola@hiq.fi
Leila Heijola on markkinoinnin ja viestinnän monitoimiosaaja, jonka sydän sykkii IT:lle.

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!