Search:

HIQ NIGHT MAGIC

Kategoria: Töissä HiQ:lla

HiQ night Magic

Järjestimme viime viikolla pelailuiltaman, jonka keskiössä oli Magic the Gathering. Monelle tuttu keräilykorttipeli keräsi paikalle osallistujia aina nostalgikoista ensikertalaisiin. Meillä on HiQ:ssa viimeaikainen vapaa-ajantoiminta painottunut fyysiseen yhdessäoloon. Kahvipöytäkeskusteluiden pohjalta kävi kuitenkin ilmi, että kysyntää voisi olla toisenlaisellekin toiminnalle. Monella oli teinivuosien luurangot vielä syvällä kaapin perällä, joten firman tyky-kerho Hikulin avustuksella saimme järjestettyä tapahtuman, jossa päästiin pelailemaan uusimmilla korteilla ja samalla viettämään yhteistä aikaa.

Kokoonnuimme noin kymmenen henkilön voimin kahviotilaamme, jossa Poromagian ystävälliset peliesittelijät ottivat meidän vastaan. Porukkamme jaettiin kahteen ryhmään, joissa aloittelijat saivat henkilökohtaisempaa opastusta ja edistyneemmät pelasivat vapaaseen tahtiin saaden samalla tietoa muuttuneista säännöistä. Vaikka Magic on pelinä yli 20 vuotta vanha, on perusidea säilynyt samana. Tavoite on saada vastustajan elämäpisteet loppumaan kesken ja apuna tähän käytetään pelaajan pakasta kortteja aina loitsuista maihin ja olentoihin.

Pelaaminen itsessään on pohjimmiltaan ajatustyötä, missä sovelletaan korttien tuomaa interaktiota toisiinsa nähden. Näiden interaktioiden pohjalta muodostetaan kokonaisvaltaisempi strategia. Jonkun strategia saattaa olla pelin ratkaiseminen mahdollisimman nopeasti, kun taas toisen on saada peli hallintaan pakassa olevien monipuolisten resurssien kautta. Koen, että pelaamisessa ja päivittäisessä työssäni on monia yhtymäkohtia. Pelissä ollaan tekemisissä ihmisten kanssa, hahmotetaan kokonaisuuksia ja toisinaan mennään hyvinkin yksityiskohtaiselle tasolle. Kesken pelin joutuu usein tekemään päätöksiä vajavaisen tiedon pohjalta. Tämä epätietoisuuden sietäminen ja samalla pään kylmänä pitäminen on minusta Magicin paras opetus. Tuntuu, että aina on jotain uutta opittavaa, ja samalla tulee usein pohdittua aikaisemmin tehtyjä päätöksiä.

Käteen päivästä jäi mukavan yhdessäolon lisäksi Poromagian meitä varten kasaamat pakat, jotka ovat meidän kaikkien käytössä toimistollamme. Olemmekin jo useamman kerran kahvitaukojen lomassa pelanneet yhden jos toisenkin pelin. Toivon, että työpaikkamme Magic-yhteisö kasvaa tämän myötä, sillä pelaaminen on mitä parasta ajanvietettä niin tauoilla kuin työpäivän jälkeenkin.

 

Ota yhteyttä

Sakari Castrén

sakari.castren@hiq.fi
Service Manager, Integration Excellence

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!