Search:

KUINKA YHDISTÄÄ TYÖ JA ROKKARIELÄMÄ?

HiQ:n palvelupäällikkö Janne Kusmin soittaa myös rumpuja Kalmahissa ja kiertää keikoilla ympäri maailmaa.

Kategoria:

Kuinka yhdistää työ ja rokkarielämä?

Olen soittanut rumpuja pienestä pitäen: sain ensimmäisen rumpusettini vuonna 1991. Olen alusta asti soittanut death metallia, koska se nyt vain on parasta musiikkia maan päällä. Soittajana sanoisin olevani 99-prosenttisesti itseoppinut. Junnuna minulla oli erilaisia bändiviritelmiä kavereitteni kanssa. Kalmahiin liityin toisen levyn tekoaikaan eli lähes 20 vuotta sitten.

Olen kotoisin Torniosta ja opiskelin tietojenkäsittelytiedettä Oulun yliopistossa. Etelään muutin vähän yli kuusi vuotta sitten. Niihin aikoihin IT-alan työtilanne oli Oulun seudulla kehnonlainen, ja Etelä-Suomeen muuttaminen tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Sain silloiselta työnantajaltani VTT:ltä sisäisen siirron, mutta katselin koko ajan uusia työpaikkoja. Ja puolen vuoden päästä tärppäsi, kun pääsin HiQ:lle integraatiokehittäjäksi.

Olen viihtynyt HiQ:lla todella hyvin. Kaksi tärkeää tekijää viihtymisessäni ovat mahdollisuus yhdistää työt ja bändihommat sekä mahdollisuus vaihtaa sisäisesti tehtäviä. Noin kolme vuotta sitten kehittäminen ei tuntunut enää omalta jutulta ja pyysin, että saisin kokeilla projekti- tai palvelupäällikön tehtäviä. Tämä onnistui, ja nyt olenkin toiminut viimeisimmät vuodet muutaman integraatioasiakkaan palvelupäällikkönä. Minusta on hienoa, että työnantajakin haluaa jokaisen työntekijän käyttävän omia vahvuuksiaan ja ohjaa ihmisiä seuraamaan sisäistä motivaatiotaan.

Janne2

Kalmahin ulkomaille suuntautuvat keikkakiertueet kestävät kahdesta viikosta yli kuukauteen. Olemme käyneet HiQ-urani aikana muun muassa Kiinassa, Japanissa, Kanadassa, USA:ssa ja Väli-Amerikassa. Olen aina saanut vapaata kiertueita varten, kun olen pyytänyt. Arvostan tätä, koska ymmärrän, että tuuraajat joutuvat aina sovittelemaan omia töitään ja työnantajallekin olisi kannattavampaa pitää minut niin sanotusti ”tiukasti sorvin ääressä”. Moni työnantaja ainakin IT-alalla kehuu joustavansa työntekijöiden elämäntilanteen mukaan. Olen iloinen, että ainakin omassa elämässäni niin todella tapahtuu.

Koska olen keikkakiertueilla yleensä keväällä tai syksyllä enkä tyypilliseen loma-aikaan, on asiakkaillani yleensä käynnissä jonkinlaisia kehitysprojekteja kiertueitteni aikaan. Pyrin tarkastamaan sähköpostit päivittäin ja muutenkin varmistamaan, että hommat etenevät poissa ollessani. Kiertuebussi ei kuitenkaan ole mikään ihan paras ympäristö ajatusta vaativaan työhön.

Keikkakiertueella matkustetaan todella paljon. Jenkkikiertueella esimerkiksi matkustetaan yöt keikkabussilla ja saavutaan aamulla keikkapaikalle. Siellä kasataan kamat ja tehdään sound check. Illalla vedetään keikka, minkä jälkeen pakataan vehkeet bussiin ja ollaan keikkapaikalla, kunnes kyyti taas lähtee. Kuukauden rock’n’roll-elämän jälkeen onkin ihan mukavaa palata takaisin töihin lepäämään.

Janne Kusmin


Janne Kusminin mielestä prosessiautomaatiokin sujuu parhaiten hyvän kompin tahdissa.

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!