Search:

LIIKUNNAN JA TYÖAJAN ULKOPUOLISEN TOIMINNAN MERKITYS TYÖYHTEISÖLLE

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt!

Liikunnan ja työajan ulkopuolisen toiminnan merkitys työyhteisölle

Työnantajani HiQ Finland tukee liikuntaa ja hyvinvointia hyvin monipuolisesti. Tämä näkyy esimerkiksi kolmena käytössämme olevana kuntosalina, "liikuntaseteleinä", kerran viikossa toimistollamme käyvänä urheiluhierojana sekä mahdollisuutena osallistua erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. 

Kesällä 2015 järjestettiin ensimmäinen Arctic Challenge Levi esteratakilpailu, jonka pääsponsoriksi HiQ lähti. Varsinaisesta kilpailusta ei ole kyse, koska aikoja ei ilmoiteta. Oman aikansa saa halutessaan tietää kilpailun jälkeen, mutta sijoitus pysyy salaisuutena. Kilpailuna tapahtuma ei toimisi muutenkaan sillä rataolosuhteet vaihtelevat lähtöjärjestyksestä riippuen. Koko reitin mukana kannetaan myös kilpanumeron virkaa hoitavaa pölliä, jonka koko vaihtelee. On siis täysin tuurista kiinni saako reitille mukaansa 5kg vai 15kg pöllin.

Tapahtuman teema on enemmän itsensä voittaminen ja muiden reitillä auttaminen. Toiset haluavat vetää reitin täysiä ja toiset käyttävät reittiin useita tunteja. Tapahtuma poikkeaa muutenkin "city run" tyylisistä tapahtumista täysin, niin rastien ja osittain rankkuudestakin johtuen. Ainakin näin stadilaiselle on täysin eri asia uida hyytävässä vesiesteessä, kontata jääkylmässä tunturipurossa tai kahlata hangessa vyötäröä myöden kuin juosta pururataa. Tapahtuman äiti eli Laura Peippo on omalla intohimolla ja panostuksella tehnyt tapahtumasta ainutlaatuisen, eikä ole ihme, että tapahtuma valittiin vuoden sykähdyttävimmäksi lappilaiseksi urheilutapahtumaksi.

HiQ:n toimiessa tapahtuman pääsponsorina on HiQ:lta lähtenyt joukkue jokaiseen tähän asti järjestettyyn viiteen (kolme kesäversiota ja kaksi talviversiota) Arctic Challenge tapahtumaan. Joukkueemme on ollut suurin piirtein 20 henkilön kokoinen ja koostunut useista 2-4 hengen tiimeistä. Itse olen onnekkaasti saanut osallistua kaikkiin viiteen tapahtumaan. Olen erittäin huono osallistumaan after work -tyyppisiin tapahtumiin, koska minulla on yleensä iltaisin ohjelmassa omat treenit ja viikonloppuisin heräilen aikaisin aamulla pidemmille peruskuntolenkeille. Pari kertaa vuodessa minulla on kuitenkin aina kalenterissa paikka varattuna Arctic Challenge tapahtumalle.

 

AC1_jonathan_von_kreamer_arctic_cahellenge.jpg

Tapahtumaan on osallistunut muutamia vakiokasvoja, jotka ovat osallistuneet tapahtumaan useamman kerran. Lisäksi mukana on joka kerta ollut muutama ensikertalainen. Liikunnan lisäksi tapahtuman suola on juurikin uudet henkilöt ja heihin tutustuminen. Perinteissä tiimi-illoissa tai after workeissa ei millään ehdi tutustumaan ihmisiin samalla tavalla kuin viettäessäsi koko viikonlopun kollegoiden seurassa samassa mökissä ja kilparadalla.

Osa henkilöistä työskentelee eri asiakkaille tai jopa asiakkaan tiloissa, joten heidän kanssaan välttämättä ehdi työpaikalla juurikaan keskustelemaan. Viikonlopun aikana paremmin tutustuessa ymmärtää, miten huikeita, mahtavia ja ihania ihmisiä meillä on töissä. Ei voi olla sattumaa, että yhteen työpaikkaan mahtuu niin paljon huikeita tyyppejä; rekrytoinnissa on täytynyt tehdä jotain oikein ja löydetty ”ne hyvät tyypit". Viiden tähän mennessä järjestetyn Arctic Challengen aikana olen tutustunut kymmeniin ihmisiin ja voin käsi sydämellä sanoa, että töissä olisin valmis tekemään projektin kenen tahansa heidän kanssaan ja tietäisin, että projekti ei jäisi ainakaan osaamisesta tai asenteesta kiinni. Tiivistetysti sanoisin, että tapahtuman myötä tiimihenki ja luottamus ihmisiin on parantunut.

En voi olla kiittämättä työnantajaani mahdollisuudesta osallistua tapahtumaan ja uskon, että tämänkaltaiset kokemukset heijastuvat positiivisesti takaisin ryhmähenkenä ja sitoutumisena. HiQ- brändin näkyvyys tapahtumassa on myöskin kunnossa. Kuten eräs tapahtumaan osallistunut ystäväni minulle sanoi: "HiQ:ta ei voinut olla huomaamatta tapahtumassa". Tällä hän tarkoitti yleistä näkyvyyttä, kuten myöskin meidän joukkuetta. Se, että meillä oli hauskaa ja nautimme viikonlopusta, huokui meistä ulospäin.

Seuraavaa reissua odotellessa!

 

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

 

Kuvat:

Jonathan von Kreamer

Laura Lukkari

Lisätietoja tapahtumasta:

http://www.arcticchallenge.fi

https://www.facebook.com/challengeLevi

 

Stefan Sirkiä

stefan.sirkia@hiq.fi
Stefan Sirkiä on palvelunhallinnan ammattilainen, joka leikkii vapaa-ajallaan maantiepyöräilijää.

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!