Search:

OFFICE 365 PALVELEE MYÖS PIENTÄ YRITYSTÄ

“Yrityksen asiat eivät karkaa Whatsappiin, kun tarjolla on kunnon työkalut”

Office 365 palvelee myös pientä yritystä

Kun netti on pullollaan ilmaisia tiimityökaluja, miksi pieni tai keskikokoinen yritys ottaisi käyttöönsä Office 365 -palvelun?

“Pienessäkin yrityksessä tarvitaan jo niin sanottua virallista tietoa, jonka täytyy löytyä helposti tietystä paikasta. Office 365:stä voi ottaa käyttöön juuri oman organisaation tarpeisiin sopivat työkalut”, perustelee konsultti Silja Häikiö HiQ:lta.   

Office 365:n vahvuus on se, että yhden käyttäjätunnuksen takana on paljon erilaisia palveluita - esimerkiksi Microsoft Teams kollaboraatioon, Stream videoiden jakamiseen ja Forms lomakkeiden tekemiseen. Useimmiten sisäisen viestinnän ydin on intranet, joka toimii myös ponnahduslautana muihin palveluihin. Työkalut on sidottu yhteen tunnukseen ja organisaation identiteettiin.

“Viestintä ei karkaa Whatsappiin kun on tarjolla yhtä hyvät työkalut firman puolesta. Kun itsellänikin on vain yksi puhelinnumero, sidon mielelläni työhön liittyvän kommunikaation työtunnukseen enkä henkilökohtaiseen puhelinnumeroon tai muuhun tunnukseen”, konsultti Emmi Turanlahti havainnollistaa.

Skaalautuvuus avainasemassa

HiQ:n Elevate Office 365 -asiakkaisiin kuuluu mm. Wärtsilä, jolla on 18 000 käyttäjän globaali intranet. Toisessa ääripäässä käyttäjinä on muutaman kymmenen hengen yhdistyksiä ja yrityksiä. Tämän mahdollistaa Office 365:n skaalautuvuus. Se tarkoittaa, että palvelun saa helposti muokattua erikokoisten organisaatioiden tarpeisiin.

 “Asiakkaidemme on toisinaan vaikea uskoa, että saman järjestelmän päälle on mahdollista rakentaa 50 tai 25 000 hengen työympäristö. Mutta näin se on, siinä piilee Office 365:n hienous. Eikä se edes vaadi älyttömiä rahallisia satsauksia”,  kertoo konsultti Emmi Turanlahti.

 

OI000170

HiQ:n Emmi Turanlahti ja Silja Häikiö auttavat eri kokoisia organisaatioita tietotyössä

Moderni Sharepoint on helppo ja nopea ottaa käyttöön

Suurten ja pienten ympäristöjen käyttöönotossa on pari keskeistä eroa. Ensinnäkin pienemmissä organisaatioissa etukäteissuunnittelu hoituu parhaimmillaan yhdessä suunnittelupalaverissa.

“Käyttöönotossa voidaan toteuttaa ketteriä kokeiluja ja testata, mikä toimii parhaiten”, Häikiö kertoo.

Pienen ympäristön käyttöönottoon ei useinkaan tarvita koodausta, vaan se onnistuu konfiguroimalla. Pienen yrityksen intranetin pohjana toimii hyvin moderni SharePoint, joka sisältää paljon visuaalisia elementtejä.

“Moderneilla sivustoilla sisällöntuotanto on helppoa ja ulkoasu näyttää freesiltä ilman voimakasta brändäystäkin.”

Tyypillisesti pieni intranet-projekti vaatii vain noin 5 - 10 työpäivää.

“Positiivinen muutos näkyy nopeasti”

Turanlahti ja Häikiö kertovat, että HiQ:lla ollaan erittäin motivoituneita työskentelemään myös pienten ja keskisuurten yritysten kanssa.

“Pienemmässä yrityksessä todennäköisesti näkee positiivisen muutoksen nopeasti. Parhaimmillaan pääsee auttamaan vaikka jokaista henkilöä omaksumaan työkaluja ja helpottamaan jokapäiväistä työtä”, Turanlahti kuvailee.

“Me haluamme, että asiakas saa koosta riippumatta saa hyvät viestintä- ja työvälineet. Ja kun yritys kasvaa, Office 365 -palvelu takaa sen, että käyttäjämääriä voi turvallisesti lisätä.”

*** 

Haluatko kuulla käytännön vinkkejä fiksumpaan työhön?

 TUTUSTU KEVÄÄN OFFICE 365 -WEBINAARIOHJELMAAN!

Elevate Office 365-webinaarisarja esittelee parhaita käytäntöjä  ja kerromme uusista mahdollisuuksista!

 

Leila Heijola

leila.heijola@hiq.fi
Leila Heijola on markkinoinnin ja viestinnän monitoimiosaaja, jonka sydän sykkii IT:lle.

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!