Search:

SCRUMMASTERIN ARKI HIQ:LLA

Scrummasterin arki HiQ:lla

Jututin scrummasterina ja projektipäällikkönä työskentelevää Mikkoa hänen ammatistaan ja kokemuksistaan työskentelystä HiQ:lla. Mikon omin sanoin, hänen työnsä on pyrkiä poistamaan esteitä tiimin työskentelyn tieltä. Nyt etsimme uuteen rooliin toista projektipäällikköä Mikon kollegaksi.

Minkälaista on työskentely HiQ:lla?

HiQ:lla on tosi mukavaa työskennellä. Tarjolla on paljon sparrausta ja tukea oman osaamisen kehittämiselle, eikä projekteissa tarvitse todellakaan kyntää yksin.

Miten työt ja projektit jaetaan? Mihin pääsee vaikuttamaan?

Projektit ovat varsin pitkiä. Jatkuvaa töiden jakoa ei tapahdu, vaan on aivan tavallista, että yhteen projektiin pääsee keskittymään useita kuukausia. Toki projektin koosta riippuen voi joskus olla parikin projektia työn alla, mutta pääasiassa pääsen keskittymään yhteen hommaan sataprosenttisesti.

Scrummasterina minulla on ollut hyvin vapaat kädet valita kulloinkin parhaiten toimivat käytännöt. Työskentelytapoja tai malleja ei syötetä ylhäältä alas. Pääsemme tiimin kanssa itse luomaan parhaat käytännöt.

Minkälaisia tiimit ovat?

Tiimien koot ovat omissa projekteissani tähän mennessä vaihdelleet parista hengestä parinkymmenen hengen tiimeihin. Isoissa tiimeissä toki tiimit on jaettu vielä useampaan osaan. Monet projektit tehdään asiakkaan tiloissa, mutta osa hoidetaan täysin omalta toimistolta. Työkielenä vaihtelee sujuvasti suomi ja englanti, sillä usein osa tiimistä koostuu meidän Moskovan sisarfirman timanttisista devaajista.

Entäs asiakkaat?

Asiakkaat vaihtelevat todella paljon keskenään. Ainoa yhdistävä tekijä oikeastaan taitaa olla, että asiakkaat ovat poikkeuksetta kotimaisia yrityksiä. Toiset asiakkaat ovat alansa jättejä, kun taas joissakin projekteissa asiakkaana on vasta markkinoille pyrkivä startup.

Mitä teit ennen kuin tulit HiQ:lle töihin?

Ennen HiQ:lle tuloa työskentelin Alma Medialla digitaalisen median parissa. Käytännössä hyppäsin siis ostajan jakkaralta pöydän toiselle puolen konsultiksi. Almalla ja tätä ennen Talentumilla toimin myös projektipäällikkönä, käytännössä roolina oli product owner ja vastuualueena lehtien digituotteet.

Mikä on makein projekti, jossa olet HiQ:lla työskennellyt?

Nykyinen projektini on ehdottomasti makein ja jännittävin! Siitä en voi vielä kertoa sen enempää, mutta nyt pääsen toteuttamaan niin timanttisen jengin kanssa upeaa palvelua jota käyttää sadat tuhannet suomalaiset päivittäin.

Mistä saat motivaatiota ja inspiraatiota työhösi? Mikä HiQ:lla työskentelyssä on kivointa?

Eniten motivoi se, että tietää tekevänsä palvelua, jota tavalliset ihmiset tulevat käyttämään päivittäin. Se että tekee jotain, mikä oikeasti vaikuttaa satojen tuhansien suomalaisten elämään on pirun kova juttu!

Kivointa on työkaverit, kuten mielestäni aina työpaikoilla. HiQ:lla olen päässyt tutustumaan ihan mielettömän kivoihin tyyppeihin, ja se on kivointa. Jos töiden jälkeen jaksaa vielä aftereiden merkeissä katsoa samoja naamoja, niin se on varsin hyvä mittari.

Miten kuvailisit mobiilitiimiä, johon etsimme nyt uutta jäsentä?

Mobiilitiimi taitaa olla HiQ:n nuorimpia tiimejä ja lisäksi pääluvultaan melko pieni. Siitä oikeastaan seuraa se, että kunkin persoona muodostaa todella ison osan tiimin kulttuuria. Toisaalta taas tiimirajat eivät ole mitenkään jyrkät HiQ:lla, joten samaa isompaa porukkaahan me kaikki ollaan.

Kiinnostaako sinua hypätä mukaan Suomen kovimpaan mobiilitiimiin Mikon työkaveriksi? Katso avoimet työpaikkamme https://hiqfinland.fi/avoimet-tyopaikat ja hae mukaan!

Mikon arkea työssään HiQ:lla voi seurata myös HiQ:n some-kanavissa #scrummikko nimellä.

 

Ota yhteyttä

Katja Rantala

katja.rantala@hiq.fi
Head of People and Culture - Katja luotsaa energisellä otteella HiQ:n HR-toimintoja.

Haluatko meille töihin?

Olemme digitaalisen ajan käsityölaisiä ja suhtaudumme työhömme intohimolla. Meillä pääset toteuttamaan upeita projekteja Suomen suurimmille yrityksille sekä luomaan kokonaan uusia, markkinoita muuttavia palveluita. Töihin HiQ:lle? HiQ kasvaa ja etsimme aktiivisesti joukkoomme uusia osaajia!

Ota yhteyttä!